Hastane | Konular | Kitaplar

mhrs doktor

Gemerek Devlet Hastanesi'nde Doktor Krizi Sürüyor

Gemerek Devlet Hastanesi'nde doktor sıkıntısının devam ettiği, pratisyen hekim açığının yanı sıra Uzman Doktor açığı krizi sürüyor.



Gemerek Devlet Hastanesi'nde doktor sıkıntısının devam ettiği, pratisyen hekim açığının yanı sıra Uzman Doktor açığı krizi sürüyor.

Gemerek Devlet Hastanesi'nde yaşanan doktor sıkıntısı devam ediyor. Uzman doktorlardan birinin Yeniçubuk ASM'ye geçmesi ve iki uzman doktorun tayininin çıkması bir uzman doktorun da yandal sınavını kazanması dolayısıyla Mart ayının başında hastanede Uzman Doktor sıkıntısının hat safhada olacağı öğrenildi.

Pasinler Devlet Hastanesi'nde Doktor Sıkıntısı

Erzurum'un Pasinler İlçe Devlet Hastanesi'nde yaşanan doktor sıkıntısı vatandaşları zor durumda bırakıyor.2006 yılında hizmete açılan Pasinler İbrahim Hakkı Devlet Hastanesinde vatandaşlar doktorsuzluk yüzünden yeterince iyi hizmet alamadıklarını...


Kredi Kartı Borcu Bunalıma Sokmasın! Çözüm Basit Tıklayın


Erzurum'un Pasinler İlçe Devlet Hastanesi'nde yaşanan doktor sıkıntısı vatandaşları zor durumda bırakıyor.

Doktorla randevusuna gitmeyen hastalar, sistemi tıkadı

Sağlık Bakanlığı tarafından tüm Türkiye'de hayata geçirilen randevulu muayene sistemine günde 200 bin kişi başvuruyor. Ancak bazı hastaların randevu alıp doktora gitmemesi sebebiyle sistem, işlevini tam olarak yerine getiremiyor. İptal edilmeyen randevular sebebiyle sisteme giriş yapamayan yeni hastalar, hastaneye giderek yüz yüze randevu alıyor.

Sağlıkta 'istediğin hastanede, istediğin doktora muayene ol' dönemi

Pilot bölge seçilen Erzurum ve Kayseri'de uygulamaya başlanan Merkezî Hastane Randevu Sistemi (MHRS) ile hastalar istediği hastaneden istediği doktora randevu alabilecek. Sistemle hastanelerdeki yoğunluk ve zaman kaybının önlenmesi hedefleniyor. Sağlık Bakanlığı, pilot uygulama sonunda sistemi tüm Türkiye'de yaygınlaştırmayı planlıyor.

Hastaların istediği hastane ve hekimden randevu almasına imkân tanıyan Merkezî Hastane Randevu Sistemi (MHRS), Erzurum ve Kayseri'de uygulanmaya başladı. Sağlık Bakanlığı, pilot uygulama sonunda sistemi tüm Türkiye'de yaygınlaştırmayı planlıyor.

Sistem, vatandaşların Sağlık Bakanlığı'na bağlı 2. ve 3. basamak hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezleri için 182 çağrı merkezini arayarak canlı operatörlerden istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilmelerini sağlıyor.