Hekim | Konular | Kitaplar

Doktor Bilgi Bankası Nedir?


Doktor Bilgi Bankası tescil bilgileri e-devlet kapısında da yayımlanmakta olup,
https://www.turkiye.gov.tr
web sitesinden kişisel eğitim ve sertifika bilgilerinizi sorgulayabilir ve çıktı alabilirsiniz.

Bütün hekimlerin kaşelerinde T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından verilen tıp tescilnumaraları (tıp fakültesi diplomasının arkasında bulunan) yer almalı, reçete ve sağlık raporları bu kaşe ile onaylanmalıdır.

T.C. kimlik numarası sistemimizde kayıtlı olmayan hekimlerimizin en kısa zamanda Doktor Bilgi Bankasına T.C. kimlik numaralarını kaydettirmeleri gerekmektedir. Kimlik bilgilerinde veya diploma tescillerinde problem olanlar belgelerin arkalı önlü fotokopisini 0312 585 15 65-66’ya fax olarak gönderebilirler.

Tıp tescili, uzmanlık tescili ve diş hekimliği tescili ile ilgili işlemler Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü
(Tescil ve Denklik İşlemleri Daire Başkanlığı) tarafından yapılmaktadır.

Uzmanlık tescili ile ilgili problemler için Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Tescil ve Denklik İşlemleri Daire Başkanlığına müracaat edilmelidir.

Hekim, uzman hekim, diş hekimi ve uzman diş hekimlerimiz, Doktor Bilgi Bankası veri tabanında yer alan bilgileriyle ilgili herhangi bir hata veya eksiklik varsa aşağıda istenen belgelerle birlikte Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne (Tescil ve Denklik İşlemleri Daire Başkanlığı) müracaat ederek düzeltme işlemi yaptırmalıdır.



Doktor Bilgi Bankasına Giriş Yapmak İçin Tıklayınız

Konular