Hekim | Konular | Kitaplar

SSK Yaşlılık Aylığı Ödemesi Banka İşlemleri



İlk Aylık Hangi Bankadan Alınır?
2015/Ekim ödeme döneminden geçerli olmak üzere 4/a kapsamında ilk defa bağlanacak gelir/aylıklar, sigortalı ve hak sahiplerinin gelir/aylıklarını;
-İstanbul, İzmir, Bursa ve Kocaeli illerinden almak istediklerini beyan edenler için sadece adreslerine en yakın Denizbank A.Ş. şubelerinden,
-İstanbul, İzmir, Bursa ve Kocaeli dışındaki illerden almak istediklerini beyan edenler için ise il/ilçe merkezleri dikkate alınarak öncelikle adreslerine en yakın Denizbank A.Ş. şubelerinden, Denizbank A.Ş şubelerinin bulunmaması halinde de PTT şubelerinden,
ödenmektedir.

Gelir/Aylık Ödemeleri Nasıl Yapılmaktadır?

Gelir/aylık ödemeleri Banka/PTT Genel Müdürlükleri ile Kurumumuz arasında imzalanan protokoller çerçevesinde yapılır. Ödeme günü Cumartesi gününe rastlayan grubun ödemesi Cuma, Pazar gününe rastlayan grubun ödemesi Pazartesi günkü grup ile birleştirilerek yapılmaktadır.

Hizmet akdi kapsamında emekli ve hak sahiplerinin gelir/aylıkları tahsis numaralarının son rakamlarına göre ayın 17’si ila 26’ncı günleri arasında 10 günde ödenir.

Gelir ve Aylıkların Konutta Ödenmesi

Emekli ve hak sahiplerinin gelir/aylıklarının konutta ödenmesi uygulaması ilk defa 2011 yılında başlatılmış olup, uygulamanın usul ve esasları PTT Genel Müdürlüğü ile Kurumumuz arasında imzalanan 05/01/2010 tarihli “Prim Tahsilatı ve Ödemelere İlişkin Protokol” ile belirlenmiştir.
Buna göre, gelir ve aylıklarının konutta ödenmesini talep eden sigortalı ve hak sahiplerine hiçbir şarta bağlı olmaksızın hizmet akdiyle çalışan sigortalıları için ilk gelir/aylıklar da dahil olmak üzere hemen, PTT işyerleri aracılığıyla konutlarında ödenir.

Bunun için Kurumumuza yazılı olarak dilekçe ile veya “ www.turkiye.gov.tr ” adresinden başvuruda bulunabilinir.

Aylık Alınan Banka Nasıl Değiştirilir?

Emekli, dul ve yetimler tarafından, banka/şube değişikliği için İl/Merkez Müdürlüklerimize verilecek dilekçe ile anlaşmalı bankalardan herhangi birisine aylıkların nakli yapılarak banka/şube değişikliği gerçekleştirilebilmektedir.

Ayrıca, banka/PTT şube değişikliği talepleri “www.turkiye.gov.tr” internet adresine T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile yapılacak giriş sonrasında gerçekleştirilebilmektedir.
Aylık Ödenen Bankalar

1- Akbank T.A.Ş.
2- Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş.
3-Alternatif Bank
4-Anadolubank A.Ş.
5- Asya Katılım Bankası A.Ş.
6- Denizbank A.Ş.
7- Burgan Bank A.Ş.
8- Finansbank A.Ş.
9- HSBC Bank A.Ş.
10- ING Bank A.Ş.
11- Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.
12- Şekerbank T.A.Ş.
13- Tekstil Bankası A.Ş.
14- Turkısh Bank A.Ş.
15- Türk Ekonomi Bankası A.Ş.
16- Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.
17- Türkiye Garanti Bankası A.Ş.
18- Türkiye Halk Bankası A.Ş.
19- Türkiye İş Bankası A.Ş.
20- Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O.
21- Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.
22- T.C. Ziraat Bankası A.Ş.
23-Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş.

Konular