Hekim | Konular | Kitaplar

Kadın İstihdamının Desteklenmesi İçin Büyükanne Projesi



KADIN İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ İÇİN BÜYÜKANNE PROJESİ UYGULAMA REHBERİ

Kadın İstihdamının Desteklenmesi İçin Büyükanne Projesi

Kadın İstihdamının Desteklenmesi İçin Büyükanne Projesi’nin amacı, 3 yaşını doldurmayan torununa bakan büyükannelere verilecek yardım ile hâlihazırda çalışıyor olan kadınların işgücü piyasasından çekilmelerini önlenmek ve çocuklara büyükanneleri ile birlikte büyüme imkânı sağlayarak kültür aktarımına destek olmaktır.

Projenin uygulandığı iller; Sakarya, Konya, Tekirdağ, İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya, Ankara, Kayseri, Gaziantep olarak belirlenmiştir. Projenin süresi 12 aydır.
Başvurular, 9-20 Şubat 2017 tarihleri arasında internet üzerinden “https://buyukanne.csgb.gov.tr” adresinden alınmıştır.

Yapılan değerlendirme sonucunda Projenin pilot uygulamasına katılması uygun görülen başvuru sahiplerine, başvuru esnasında bildirilen anneye ait elektronik posta ve cep telefonu numarası (kısa mesaj) üzerinden Bakanlık tarafından bilgilendirme yapılır.

Ayrıca, tüm başvuru sonuçlarının, internet üzerinden “https://buyukanne.csgb.gov.tr” adresinden 15 Mart 2017 tarihi itibariyle sorgulanabilmesi de mümkündür.

"Başvuru Rehberini indirmek için tıklayın."

"Kadın İstihdamının Desteklenmesi İçin Büyükanne Projesi Katılım Belgesi 'ni indirmek için tıklayın."

Konular